اصلی ترین عوامل آسیب رسانی به بناهای تاریخی هرمزگان رفتارهای انسانی است

تبدیل شدن بخش ها به شهرها و گسترش روستا یا شهر باعث شده است که برخی از بناها در محدوده ی شهری قرار بگیرد و ساخت و ساز هایی در اطراف بناها صورت پذیرد که این امر از عوامل آسیب به بناها است.
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی هرمزگان؛ نوروزی معاون میراث فرهنگی این اداره کل بابیان اینکه ۲۷۵ اثر دارای ثبت ملی و دارا بودن ۱۰هزار اثر که جزء آثار شناخته شده در هرمزگان است اظهار کرد :این آثار به لحاظ تاریخی و فرهنگی جایگاه ویژه‌ای در هرمزگان دارد و این جایگاه وظیفه مسئولان و علاقه‌مندان به میراث فرهنگی را سنگین‌تر می‌کند.
نوروزی بیان کرد:  ۱۰ اثر شامل بناها و محوطه ها به عنوان پیشرو، ۱۰ اثر در دست تهیه و ۵ اثر معنوی شامل بازی های محلی و آداب رسوم و ۶ پرونده آثارطبیعی جهت تایید کدملی به سازمان مرکزی میراث فرهنگی ارسال شده است .
وی با اشاره به اینکه توجه به میراث فرهنگی ناملموس، نقش مهمی در گفت‌‏و‏گوی بین ‌فرهنگ‌های مختلف ایفا می‌کند و سبب ایجاد احترام متقابل به تنوع فرهنگی و شیوه‌های گوناگون زندگی می‏‌شود افزود :یک پرونده میراث ناملموس نیزبرای تایید و گرفتن کدملی به سازمان مرکزی میراث فرهنگی ارسال شده است .
معاون میراث فرهنگی ، اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هرمزگان بیان کرد : میراث فرهنگی ناملموس، فرصتی است برای عرضه و ارائه فرهنگ و سبک زندگیِ اصیل کشورهای مختلف دنیا در عرصه بین‏‌الملل؛ و موجب مقاومت فرهنگی در برابر یکسان‏‌سازی فرهنگیِ کشورهای قدرتمند جهان می‌‏گردد.
وی اضافه کرد : یکی از سیاست های میراث فرهنگی احیای و بهر برداری از بناهای تاریخی است که باعث طولانی تر شدن عمر بناها است و میراث فرهنگی هر کشوری از آن همه ی مردم آن کشور است و همه در برابر آن مسئولیت دارند.
وی گفت : ۷ اثر استان هرمزگان در حال واگذاری به بخش های خصوصی و ۲ اثر شامل کاروانسرای جیهون و آب انبار ۲۲ بهمن به بخش خصوصی واگذارشده است .
وی ادغان کرد :دو خانه تاریخی در بندر کنگ به شهرداری جهت مرمت و احیای آن به عنوان خانه صنایع دستی و خانه هنرمندان و مابقی در دست اقدام است.
معاون میراث فرهنگی ، اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هرمزگان بیان داشت: ۲۰ اثر هرمزگان در حال مرمت . بهسازی است که باید برنامه ریزی هایی که درجهت جذب اعتبار بیشتر و بهره برداری توسط بخش  خصوصی اقدام کنند.
وی با بیان اینکه تشکیل انجمن میراث فرهنگی که با حضور استاندار ودبیر انجمن میراث فرهنگی سازمان تشکیل شد که به طبع آن در شهرستان ها به ریاست فرماندار تشکیل می شود افزود : هدف از تشکیل انجمن و همراهی نمودن اعضا و افراد معتمد ، جهت حفظ و نگهداری آثار تاریخی است.
نوروزی تصریح کرد:در هرمزگان آثار تاریخی زیادی وجود دارد و حفظ و حراست آن اداره کل میراث فرهنگی به تنهایی امکان پذیر نیست که تشکیل این انجمن ها بازو های توانمندی برای استان است.
وی با بیان اینکه  اصلی ترین عوامل آسیب رسانی به بناهای تاریخی،بلایای طبیعی بوده و رفتارهای انسانی است ،خاطرنشان کرد : پدیده های طبیعی همچون سیل، زلزله، قحط و خشکسالی،و رفتارهای انسانی که گاه خواسته و گاه ناخواسته، خسارت هایی را به بناهای تاریخی وارد ساخته است.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394041520